VERZENDGEGEVENS

Bij OutdoorHeld™ is een van onze hoofddoelen te focussen op hoge kwaliteit & veilige verzendmogelijkheden - zodat onze klanten zorgeloos achterover kunnen leunen, tot ze thuis met hun geliefden van onze producten genieten.

HOE LANG DUURT DE LEVERING?

De levertijd bestaat uit twee belangrijke componenten:

LET OP: DOOR DE WERELDWIJDE COVID-19 PANDEMIE & GROTE VRAAG KUNNEN ONZE VERZENDBEDRIJVEN MOMENTEEL VERTRAGINGEN OPLOPEN!

1) Verwerkingstijd (3-5 werkdagen*):

  • Bestelbevestiging
  • Aanpassingen
  • Kwaliteitscontrole
  • Verpakking

* De opgegeven verwerkingstijd wordt verlengd tijdens periodes van verhoogde vraag zoals Kerstmis, Black Friday of soortgelijke speciale aanbiedingen.

2) Levertijd (afhankelijk van de bestemming 5-10 werkdagen):

De duur van de levering wordt berekend vanaf de afhaling in ons internationaal transportcentrum tot de gewenste bestemming en kan dienovereenkomstig variëren, afhankelijk van de leveringsbestemming.

  • Nederland 5-10 Werkdagen** (standaard verzending)
  • België 5-10 Werkdagen** (standaard verzending)

** Alle levertijden hierboven zijn exclusief douane en bijbehorende vertragingen. Vertragingen kunnen optreden tijdens perioden van verhoogde vraag, zoals Kerstmis, Black Friday of soortgelijke speciale aanbiedingen.

WAT KOST DE VERZENDING?

Als speciale service bieden we onze klanten momenteel gratis standaard verzending wereldwijd.

WAAR IS MIJN PAKET?

Nadat het pakket ingepakt is, wordt het aan ons transportbedrijf overhandigd en ontvang je een tracking e-mail. 

Om logistieke redenen en om de levertijd te optimaliseren, kan de bestelling in verschillende deelleveringen verzonden worden.

WAAROM WERKT HET VOLGEN VAN MIJN PAKKET NIET?

In sommige gevallen heeft het transportbedrijf 1-2 werkdagen nodig om de locatie van het pakje bij te werken. We vragen in deze gevallen om je begrip en geduld. 

IK HEB DE VERKEERDE ADRESGEGEVENS INGEVOERD BIJ HET AFREKENEN, WAT NU?

Neem onmiddellijk contact met ons op via e-mail (info@outdoorheld.nl)/contactformulier en vertel ons uw correcte leveringsadres. Zolang uw pakket nog niet is verzonden, kunnen wij uw adresgegevens achteraf eenvoudig wijzigen en zullen wij ons best doen dit zo snel mogelijk te doen.

Zodra het pakket echter is verzonden, kunnen wij de leveringsgegevens helaas niet meer wijzigen, omdat deze al zijn doorgegeven aan onze verzendpartners.

Wij raden u daarom sterk aan alle gegevens/adressen te controleren voordat u uw bestelling afrondt om vertragingen of problemen met de levering te voorkomen. Wij raden u ook aan te reageren op en gebruik te maken van leveringsmails/afleverberichten/afhalen van het pakket bij Pick Up Shops (als u niet thuis bent op het moment van levering). Wij zijn niet aansprakelijk voor verloren/niet afgehaalde (te late) bestellingen van Pick Up Shops om deze redenen van klanten die onjuiste adresgegevens hebben opgegeven of niet aanwezig waren op het moment van aflevering of niet reageren op e-mails over een snelle afhaling bij de pakketdienst.

___________________________________________________________________

Als je nog andere vragen hebt (over verzending, bestellen, enz.), stuur ons dan gerust een berichtje onder het menukopje "Contact" en we antwoorden zo snel mogelijk!